2008. október 10., péntek

Meggyes- Kevert Kellt...

Kevert Kellt-Meggyes !
Hozzávalók: 1/2 kg. liszt, 1 tojás, 2.1/2dkg. élsztő,
1 kicsi tejföl, egy kicsi só, 2-3 kanál cukor, kb.4 dl.tej , 4dkg margarin.
Elkészités: a tejet meg langyositjuk, a cukrorral, és felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepében kis fészket csinálunk ,oda verjük a tojást és bele tesszük a tejfölt, sót, majd a többi tejet langyosan, és jól kidolgozzuk. Ha szükséges még adhatunk hozzá tejet, hogy a tészta kicsit lágyabb legyen mint álltalában a kalácsoké. Jól kidolgozzuk, és kikent tepsibe öntjük, rátesszük a kimagozott meggyet, ,letakarva, 3/4 óráig kelesztjük. Előmelegitett, közepeslángon , sütjük. Gyorsan elkészül nincs vele sok munka és jó kiegészitő, egytál étel után. Jó Étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések: